Doradefilet met hollandaisesaus en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Doradefilet met hollandaisesaus en broccolini

Doradefilet met hollandaisesaus en broccolini

met patatjes uit de oven en zelfgemaakte eiersalade

Broccolini is geen mini-broccoli, maar een kruising tussen broccoli en een Chinese koolsoort. Een lekkere groente met een opvallend lange steel. De smaak zit ergens tussen broccoli en groene asperges in.

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Vis
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccolini

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Doradefilet

(Bevat Vis)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4197 kJ
Vetten73.7 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten41.7 g
waarvan suikers0.6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten39.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Eiersalade maken
2

Breng water aan de koom in een ruime steelpan met deksel. Voeg, zodra het water kookt, de eieren voorzichtig toe en kook ze, afgedekt, in 10 - 12 minuten hard. Pel de eieren en prak ze in een diep bord. Snijd de bieslook fijn. Meng de geprakte eieren met de bieslook, 1 el mayonaise per persoon, peper en zout.

Broccolini bakken
3

Leg de broccolini in een ovenschaal, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de broccolini 10 - 12 minuten in de oven. Verwarm ondertussen de hollandaisesaus in de steelpan van de eieren 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer goed over de bodem om aanbranden te voorkomen.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteeerpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteeerpan en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Doradefilet bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en bak de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de aardappeltjes en de broccolini over de borden. Leg de dorade schuin tegen de broccolini. Verdeel de eiersalade en de spinazie ernaast. Serveer met de hollandaisesaus.