Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte kaascroutons

met semi-gedroogde tomaten en zure room

Deze soep bevat maar liefst drie soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3159 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25 g
Vezels11 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de semi-gedroogde tomaten in grove stukken.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook en de Siciliaanse kruidenmix 1 minuut op hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, mini-romatomaten en semi-gedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje.

Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het maanzaadbroodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de geraspte belegen kaas en een snufje oregano per persoon en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Dan worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg per persoon 1 el honing toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. 
  • Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.