topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Driekazenpizza

Driekazenpizza

met mozzarella, blauwe kaas en geitenkaas

De schimmel in blauwe kaas is penicillium, een onschadelijke, eetbare schimmel die wordt toegevoegd om de kenmerkende blauwe aderen en de uitgesproken pittige smaak te creëren.

Labels:
Veggie
Comfortfood
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4133 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten103.9 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.8 g
Eiwitten40.1 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Knoflook fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de oregano toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren. Blus af met de zwarte balsamicoazijn.

Tomatensaus maken
3

Voeg de passata en 1/2 tl suiker per persoon toe en roer goed door. Breng goed op smaak met peper en zout en laat 5 - 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

Pizzadeeg uitrollen
4

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat (zie Tip). Besmeer met de tomatensaus.

Tip: Je hebt geen extra bakpapier nodig! Het pizzadeeg is namelijk in bakpapier gerold.

Pizza beleggen
5

Verdeel de geraspte geitenkaas over de pizza. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza. Snijd de blauwekaasblokjes kleiner en verdeel over de pizza. Bestrooi met de overige oregano en peper naar smaak. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Serveren
6

Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.