-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Vastkokende aardappelen
250 gram
Bloemkool
25 gram
Augurken
40 gram
Zilveruitjes
(Bevat Sulfiet)
1 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Rundertartaar
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
200 ml
Kippenbouillon
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de pickles. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 - 8 minuten gaar en houd de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op gemiddeld vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en kook droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de zilveruitjes, de augurk en de kurkuma toe. Roer goed en houd op laag vuur warm.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Voeg wanneer je de Duitse biefstuk omdraait de gekookte bloemkool toe en bak nog 2 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Roer vlak voor serveren de crème fraiche door de pickles.
Serveer de Duitse biefstuk met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.