LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door courgette. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipfiletreepjes met grillkruiden
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Farfalle
½ stuk(s)
Courgette
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 tl
Wittewijnazijn
Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflooken ui 1 - 2 minuten.
Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de pan (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 11 - 13 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door.Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.
Voeg in de laatste 8 minuten de courgette toe en roer door.Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.