Eenpanspasta kip Alfredo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met courgette en Italiaanse kaas

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door courgette. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Farfalle

½ stuk(s)

Courgette

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)848 kcal
Energie (kJ)3548 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7 g
Vezels1.3 g
Eiwitten47 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflooken ui 1 - 2 minuten.

Saus maken
2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de pan (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 11 - 13 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door.Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.

Mengen
3

Voeg in de laatste 8 minuten de courgette toe en roer door.Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

Serveren
4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta.Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.