Eén-pot-spaghetti met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eén-pot-spaghetti met tomatensaus

Eén-pot-spaghetti met tomatensaus

met Parmigiano Reggiano en zelfgemaakte kruidenroomkaas

Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas, verse peterselie en basilicum.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

30 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)619 kcal
Vetten18.7 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten83.6 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels13.1 g
Eiwitten25.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppot of grote pot met deksel.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Breek de spaghetti in de helft en voeg toe aan de soeppot. Voeg de tomatenblokjes, passata, oregano, Siciliaanse kruidenmix en bouillon toe.
Saus maken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 3 minuten.
  • Kook daarna nog 7 - 9 minuten zonder deksel.
  • Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur of voeg extra water toe als de saus te snel indikt. Breng op smaak met peper en zout.
Kruidenroomkaas maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg de helft toe aan een kleine kom.
  • Voeg de roomkaas toe aan de kom samen met peper en zout naar smaak. Meng goed door.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een grove rasp.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. 
  • Schep de spaghetti erop. 
  • Garneer met de kruidenroomkaas, de Parmigiano Reggiano, de overige bladpeterselie en het overige basilicum.