Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm

met hollandaisesaus en spinazie

Dit gerecht is een ware klassieker en is het broertje van "Eggs benedict". Het enige verschil is de toevoeging van gerookte zalm, wat het nog extra smakelijk maakt!

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

60 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3066 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels3.7 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Schuimspaan
Garde
Grote pan
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

1

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden. Ga verder met stap 3.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.

2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pot met water aan de kook. Voeg 2 el azijn per persoon toe aan het water zodra het kookt. Breek elk ei in een klein glas.
  • Draai met een garde het water in de pot rond zodat er een draaikolk in de pot ontstaat. Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag. Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pot te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: De dooier blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets stevigere dooier? Kook het ei dan 1 minuut langer.

3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon een pan op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuif peper en zout toe. Bak de spinazie 1 minuut al roerend, of tot deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
4
  • Snijd de briochebroodjes open.
  • Verdeel de spinazie over de halve broodjes.
  • Beleg met de gerookte zalm.
  • Leg de eieren erop en verdeel de hollandaisesaus eroverheen.