Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wildzwijnworstje met emmentaler
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Slamix met erwtenscheuten
15 gram
Pesto genovese
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
Pour les grenailles, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y dorer la saucisse de sanglier 10 minutes de tous les côtés. Faites cuire les grenailles 8 minutes à couvert. Égouttez-les.
Tip: Tip 1: Prik de worst aan beide kanten in vóór het bakken. Zo loopt de kaas er in de pan uit, om vervolgens een krokant kaaskorstje te vormen. Tip 2: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg dan de pesto pas in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.
Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec la moutarde, le vinaigre de vin blanc et l’huile d’olive vierge extra. Détaillez le poivron et la tomate prune en dés. Mélangez la salade, le poivron et la tomate à la vinaigrette dans le saladier. Salez et poivrez à votre goût.
Disposez les saucisses sur les assiettes. Ajoutez les grenailles à la poêle des saucisses et versez-y le pesto. Salez et poivrez à votre goût.
Servez les grenailles au pesto sur les assiettes avec la saucisse de sanglier. Accompagnez de la salade.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.