Chicken enchilada's met pikante nacho's en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chicken enchilada's met pikante nacho's en avocadodip

Chicken enchilada's met pikante nacho's en avocadodip

met tomatensalsa, zure room en frisse salade

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3896 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels18 g
Eiwitten41.3 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Ovenschaal
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de mais met de helft van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap.

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de helft van de belegen kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de tortillachips in een andere ovenschaal, strooi de overige kaas erover en bak de laatste 5 - 7 minuten, of tot de kaas gesmolten is, mee in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng de tomatenblokjes in een kom met de overige ui en de witte baslamicoazijn.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de zure room. 
  • Verdeel de tomatensalsa en avocadodip over de tortillachips.