Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème

In dit recept combineer je de Mexicaanse keuken met de Italiaanse keuken door de enchilada's te vullen met Italiaanse groenten en passata.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 ml

Basilicumcrème

25 gram

Biologische zure room

200 gram

Italiaanse groentemix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2865 kJ
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten54.1 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels14.7 g
Eiwitten34.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Tortilla's vullen
2
  • Voeg de Italiaanse groentenmix toe en bak nog 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg de passata toe en kook nog 3 - 4 minuten rustig door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tortilla's met de saus, vouw ze dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de zure room.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de enchilada's over de borden.
  • Serveer de basilicum-zure room ernaast.