Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade

Wist je dat deze paprika-chilitortilla van NoFairytales voor wel 45% uit groenten bestaat?

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Paprika-chilitortilla van No Fairytales

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)639 kcal
Energie (kJ)2674 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.1 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Égouttez le maïs. Émincez finement l’oignon rouge.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Cuire à la poêle
2

Faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif dans la poêle et revenir l’oignon et la moitié du maïs 1 à 2 minutes. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 2 à 3 minutes en l’émiettant. Ajoutez la passata de tomates et poursuivez la cuisson 2 à 4 minutes.

Garnir
3

Garnissez les tortillas du mélange à base de viande et de passata. Pliez les tortillas et disposez-les les unes à côté des autres dans le plat à four. Saupoudrez-les de cheddar et enfournez-les 5 à 10 minutes.

Couper les tomates
4

Pendant ce temps, coupez les tomates en petits dés.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Préparer la salade
5

Dans le saladier, préparez la vinaigrette en mélangeant 1 cc de vinaigre balsamique blanc et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra par personne, puis salez et poivrez. Mélangez-la aux tomates, au mélange de salades et au reste du maïs juste avant de servir.

Servir
6

Servez les enchiladas, puis la salade et crème aigre en accompagnement.