Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en een frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)400 kcal
Energie (kJ)1676 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels6.3 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en een 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Beleggen
2
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de tomaat, gemengde sla en overige mais.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.