Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse keuken kun je chilipeper niet wegdenken. Ze hebben er zelfs een werkwoord voor: enchilar - ergens chilipeper op doen.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2860 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten34 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200°C. Égouttez le maïs. Émincez finement l’oignon rouge. Faites chauffer l'huile d'olive dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'oignon et la moitié du maïs 1 à 2 minutes. Ajoutez le poulet haché et 1/2 sachet d’épices mexicaines par personne, puis faites cuire 2 à 3 minutes en émiettant le poulet.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Garnir
2

Ajoutez la passata et poursuivez la cuisson 2 à 4 minutes. Garnissez les tortillas du mélange à base de viande hachée et de passata. Pliez les tortillas et disposez-les les unes à côté des autres dans le plat à four. Saupoudrez-les de cheddar et enfournez-les 5 à 10 minutes.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan vitamine A, C, en E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant dat onze cellen beschermt tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Préparer la salade
3

Pendant ce temps, coupez la tomate en dés. Dans le saladier, préparez la vinaigrette avec, par personne : 1 cc de vinaigre balsamique blanc, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, du sel et du poivre. Juste avant de servir, mélangez la tomate, la salade et le reste de maïs.

Servir
4

Servez les enchiladas sur les assiettes. Accompagnez-les de la salade et de la crème aigre.