Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Labels:
Extra groente
Familie
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2769 kJ
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten34.5 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de wortel in kleine blokjes of rasp met een grove rasp.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de wortel, gemengde sla en overige mais.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.