Enchilada's met kipgehakt en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met  kipgehakt en mais

Enchilada's met kipgehakt en mais

met een frisse salade en zure room

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

0.48 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Passata

2 stuk(s)

Witte tortilla

15 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3774 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers20 g
Vezels5.2 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium; een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Magnesium zit ook in pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata en per persoon 1/2 tl paprikapoeder toe en bak nog 2 - 4 minuten mee (zie TIP).

Tip: Het gerookte paprikapoeder is sterk van smaak. Hou je niet van pittig? Gebruik dan minder of laat het weg.

Enchilada's maken
3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de enchilada's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Tomaat snijden
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

Salade maken
5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, de slamix en de overige mais.

Serveren
6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.