Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
45 gram
Witte langgraanrijst
75 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Spinazie
50 gram
Biologische zure room
25 gram
Geraspte cheddar
2 stuk(s)
Witte tortilla
10 gram
Walnootstukjes
4 ml
Olijfolie met citroen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Weeg de rijst af en kook de rijst, in 12 - 15 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 – 3 minuten stoven. Voeg 2/3 van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
Voeg de rijst toe aan de hapjespan met de groenten. Verhit het geheel 2 minuten. Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen. Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen in een saladekom. Voeg vervolgens de rest van de spinazie toe aan de saladekom. Meng de spinazie vlak voor serveren met de citroenolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade