Enchilada's met pompoen en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met pompoen en cheddar

Enchilada's met pompoen en cheddar

met Mexicaanse kruiden, zure room en walnoot-spinaziesalade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Witte langgraanrijst

75 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels7.9 g
Eiwitten23.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en houd apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 2 - 3 minuten stoven. 
  • Voeg 2/3 van de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken.
Enchilada's maken
3
  • Voeg de rijst toe aan de sauteerpan met groenten. Verhit het geheel 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur. Meng er de helft van de zure room en de helft van de cheddar doorheen.
  • Beleg de tortilla's met het pompoen-spinaziemengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de rest van de cheddar over de enchilada's en bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een pan zonder bakvet op hoog vuur. Rooster de walnootstukjes goudbruin. Voeg toe aan een saladekom.
Serveren
4
  • Meng de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie in de saladekom.
  • Voeg vlak voor serveren de overige spinazie toe en meng goed.
  • Verdeel de enchilada's over de borden.
  • Serveer met de overige zure room en de spinaziesalade