Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
140 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
200 gram
Passata
2 stuk(s)
Paprika-chilitortilla van No Fairytales
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
25 gram
Ijsbergsla, gesneden
25 gram
Biologische zure room
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.
Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat de tortilla's voor 45% uit groenten bestaan?
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, ijsbergsla en overige mais.
Serveer de paprikaburrito's met de salade (zie TIP) en de zure room.
Tip: Geef een twist aan je burrito's door ze ook met wat van de salade te vullen.