Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde ui en smokey tomatenketchup

Fajita is een echte Tex-Mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

30 gram

Smokey tomatenketchup

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3074 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels7.7 g
Eiwitten32.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Ui pekelen
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip 1).
  • Snipper de ui.
  • Meng in een kom de helft van de ui met de rodewijnazijn en een snuif zout (zie Tip 2). Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip 1: Je kunt de tortilla's ook kort verwarmen in de microgolf of een pan. De oven hoeft in dit geval niet voorverwarmd te worden en de aluminiumfolie heb je dan ook niet nodig.

Tip 2: Je kunt ook een snuif suiker toevoegen om de ui en het zuur iets milder te maken.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de tomaat en de helft van de koriander. 
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Serveer alles in aparte kommen zodat iedereen zijn eigen fajitas kan samenstellen.
  • Gebruik de overige paprika en koriander als garnering, samen met de smokey ketchup.
  • Serveer de fajitas op borden.