Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocadodip en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gekruid rundergehakt

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

30 gram

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3195 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Rode ui pekelen
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Meng de helft van van de rode ui in een kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout (zie Tip).
  • Bewaar apart en schep af en toe om.

Tip: Je kunt eventueel een snuf suiker toevoegen om de rode ui en het zuur iets milder te maken.

Salsa maken
2
  • Snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Verkruimel de witte kaas.
  • Meng in een kom de tomaat met de witte kaas. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe paprika? Bak dan alle paprika mee met de ui.

Serveren
4
  • Zet de overige paprika en het rundergehakt in aparte schaaltjes op tafel.
  • Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel.
  • Verdeel de tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla vullen.
  • Serveer met de smokey tomatenketchup en avocadodip.