Falafelballetjes met yoghurt en warme naan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Met baharatkruiden, zoete rozijnen en verse munt

Köfte komt in veel internationale keukens voor en in jouw keuken maak je vandaag een vegetarische variant met falafelballetjes. Je brengt het gerecht op smaak met baharat, wat 'kruiden' betekent in het Arabisch. Deze kruidenmix brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

45 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

½ tl

Baharat

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 ml

Passata

15 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

125 gram

Falafel met tomaat

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3715 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten111 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Snijden en couscous wellen
1

Kook 150 ml water per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met peper en zout naar smaak. Voeg de helft van het gekookte water bij de couscous en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de baharat en komijn toe en bak al roerend 1/2 minuut. Voeg de passata, rozijnen en het overige kokende water toe, verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en kook, afgedekt, 10 minuten.

Salade maken
3

Meng ondertussen in een saladekom 1/3 van de spinazie met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse bladpeterselie en munt fijn en roer de helft van de peterselie en munt door de couscous.

Falafel bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel 3 – 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak het naanbrood 1 – 2 minuten per kant.

Koftesaus afmaken
5

Voeg de overige spinazie toe aan de hapjespan, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de falafel in de saus en garneer de saus met de overige peterselie en munt. Verdeel de couscous over de borden en schep de saus erover. Serveer het gerecht met de salade, het naanbrood en de yoghurt.