Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2778 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten65.7 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Snijd de lente-ui fijn. Bewaar het groene gedeelte van 1 lente-ui per persoon apart ter garnering. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi fijn en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Noedels koken
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar, giet af en spoel af onder koud water.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui, de paprika en de paksoistengels 2 - 3 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 6 partjes en hak de pinda's grof.
Bakken
3
  • Voeg het kipgehakt, de knoflook en de gemberpuree toe aan de groenten en bak 3 minuten al roerend. 
  • Voeg de zwartebonenpasta, zoete Aziatische saus, sojasaus de overige paksoi en de lente-ui toe. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de de pan en bak 1 minuut al roerend.
  • Voeg de noedels toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in diepe borden.
  • Garneer met de gomasio, de pinda's, de gefrituurde uitjes en de achtergehouden lente-ui.
  • Serveer de overige limoenpartjes ernaast.