Pangasiusfilet met gebakken noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet met gebakken noedels

Pangasiusfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en citroen

Mie noedels zijn veelzijdige, zachte noedels die vaak voorkomen in Indonesische en Zuidoost-Aziatische gerechten. Ze zijn snel te bereiden en perfect voor wokgerechten, soepen of sauzen.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Soja
Selderij
Mosterd
Pinda's
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

200 gram

Groentemix met witte kool

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2547 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten19.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Diep bord
Pan
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een diep bord het currypoeder met de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Haal de vis door het bloemmengsel.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Vis bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of diepe pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 - 6 minuten.
  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur. Bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Pers de overige citroen uit boven een kleine kom.
Mengen
3
  • Kook de noedels in 3 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de wok.
  • Voeg de Vietnamese saus, de ketjap, het citroensap en de zoete Aziatische saus toe.
  • Bak 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en leg de vis erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en serveer met de citroenpartjes.