Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Brede rijstnoedels

100 gram

Gesneden spitskool

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en spitskool, afgedekt, 4 - 5 minuten.
Noedels koken
2
  • Kook water in een pot.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Kook de broccoli en de noedels in 6 - 7 minuten beetgaar, giet af en spoel af onder koud water.
  • Besprenkel met de overige zonnebloemolie, schep goed om en houd apart.
Saus maken
3
  • Voeg de Koreaanse kruiden en het gehakt toe aan de groenten. Bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Meng ondertussen in een kom de zoete Aziatische saus met de sojasaus en de ketjap (zie Tip).

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege en voeg eventueel na serveren sojasaus naar smaak toe.

Serveren
4
  • Zet het vuur lager, voeg de saus toe aan het gehakt met groenten en bak 2 - 3 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de noedels en broccoli toe en schep alles goed door elkaar.
  • Serveer het gerecht op borden.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.