Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3422 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels11.7 g
Eiwitten41.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Spatel

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 11 - 13 minuten, giet af en bewaar apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd het basilicum in reepjes. 
  • Halveer de gehaktballetjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de sauteerpan en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Roer de Siciliaanse kruidenmix, balsamicoazijn, suiker, kerstomaten en de helft van het basilicum erdoorheen. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat, afgedekt, 3 minuten sudderen.
  • Plet daarna de kerstomaten met een spatel om de saus te maken. Kook, afgedekt, nog 3 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Spinazie toevoegen
3
  • Scheur de spinazie en voeg geleidelijk toe aan de sauteerpan. Roer goed door.
  • Voeg de room toe en kook nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie zit boordevol voedingsstoffen en is vooral rijk aan ijzer, wat essentieel is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Dit helpt ons om energiek te blijven.

Serveren
4
  • Serveer de penne op borden en leg de gehaktballetjes met de saus erbovenop.
  • Garneer met de Grana Padano en het overige basilicum.