Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

Sticky gehaktballetjes met gebakken noedels

in zwarteknoflooksaus met pikante honingpinda's

Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.

Labels:
Familie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

2.5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

½ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3516 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels8.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bereiden
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, wortel en een scheutje water toe en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de zwarteknolfookmarinade, de gemberpuree en de helft van de Koreaanse kruidenmix toe.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui fijn. Bewaar de helft van het groene gedeelte van de lente-ui ter garnering.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en lente-ui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Roer de zoete Aziatische saus erdoorheen en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg de gomasio toe.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten, meng goed en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met het water en de overige Koreaanse kruidenmix.
  • Hak de pinda's grof.
  • Serveer de noedels met groenten op diepe borden. Leg de gehaktballetjes met saus erbovenop.
  • Besprenkel met de kruidenmayonaise. Garneer met de pinda's en de achtergehouden lente-ui.