Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve maantjes. Kook de aubergine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en pureer de aubergine met een staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de citroen in partjes.
Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en de gedroogde tijm 2 - 3 minuten. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de gepureerde aubergine toe en bak nog 3 - 4 minuten al roerend.
Voeg de room toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta door de saus.
Serveer de romige pasta in diepe borden. Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?