Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

⅓ stuk(s)

Courgette

90 gram

Farfalle

0.99 tl

Paprikapoeder

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)231 kcal
Energie (kJ)965 kJ
Vetten17.7 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten12.5 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels4.2 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de rode cherrytomaten. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Pasta koken
2
  • Kook de farfalle, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. 
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. 
  • Voeg de courgette, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.
Bakken
3
  • Voeg het kipgehakt toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. 
  • Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Schep de saus met groenten en kipgehakt erover.