Farfalle met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en tomaat

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mini-romatomaten

15 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3093 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels9.8 g
Eiwitten37.7 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Farfalle koken
1
  • Kook water in een ruime pot voor de pasta. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de tomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Kook de farfalle 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. 
  • Voeg de courgette en de tomaten toe en bak 4 minuten.
Saus afmaken
3
  • Voeg het kipgehakt en het paprikapoeder toe aan de pan met groenten en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. 
  • Voeg daarna de culinaire room toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de pan met de saus en meng alles goed door.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden.
  • Garneer met de geraspte Red Leicester.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?