Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

Feestelijk gehaktbrood gevuld met mozzarella

met romige pasta, gestoofde groenten en geroosterde broccoliroosjes

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

150 gram

Gemengd gekruid gehakt

0.48 stuk(s)

Ei

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ bol(len)

Mozzarella

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Rode paprika

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

100 gram

Broccoli

25 gram

Pesto genovese

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1537 kcal
Energie (kJ)6432 kJ
Vetten92 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers16 g
Vezels12.2 g
Eiwitten69 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng in een kom het gehakt met 1/2 ei per persoon, de panko, de Siciliaanse kruiden, de ui, helft van de knoflook, de helft van het basilicum en een snufje zout. Rol het gehakt uit, plaats de mozzarellabol in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

Gehaktbrood bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de orecchiette. Smeer het gehaktbrood in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 35 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes.

Orecchiette koken
3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Stoof de paprika met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, afgedekt, in 10 – 12 minuten zacht.

Broccoliroosjes bakken
4

Meng de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met het gehaktbrood.

Pasta afmaken
5

Giet de orecchiette af in een vergiet en stort terug in de pan. Voeg de pesto, de slagroom en de helft van de Italiaanse kaas toe en verwarm het geheel nog 4 – 5 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Schep de orecchiette in een diep bord. Leg het gehaktbrood op een schaal of plank en garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccoliroosjes in een mooie schaal. Garneer de paprika met het overige basilicum.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.