Feta uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met geroosterde groenten en paprikasaus

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Extra groente
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

⅔ stuk(s)

Aubergine

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2563 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten22.1 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Voeg de groenten toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Feta bereiden
2
  • Laat de feta heel. Besmeer elke fetaplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus per persoon.
  • Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een sauteerpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg voldoende water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de feta en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.