De bereiding van deze snelle pasta is supersimpel, maar de smaken zijn dat zeker niet: de hartige kappertjes, olijven en feta, de licht zoete cherrytomaatjes en de friszure citroen vormen samen een interessant geheel. De verschillende verse kruiden maken het helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Gekleurde cherrytomaten
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Olijf-kappertjesmix
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
4 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een ovenschaal de gele en oranje cherrytomaten met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de olijven in de lengte doormidden en snijd de kappertjes fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes verse munt en basilicum in dunne reepjes . Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Meng in een kleine kom de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie met per persoon ½ tl van de citroenrasp en ½ el van het citroensap.
Voeg het olijvenmengsel toe aan de fettuccine en schep goed om.
Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de feta, munt, peterselie en het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en het overige citroensap. Serveer met de gepofte cherrytomaten.