Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelschaafsel

Receptontwikkelaar Babette: "Mafaldine is mijn favoriete pastasoort! Je draait het makkelijk op een vork en dankzij de gekartelde randen houdt het de saus beter vast. In dit recept maak je het met kabeljauw, zelfgemaakte 'aglio e olio' en courgette. Meer heb je niet nodig, toch?"

Allergenen:
Vis
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Spinazie

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3818 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten75.6 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten47.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. 
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pot. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de helft van de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 1 minuut al roerend mee. Breng flink op smaak met peper en zout.
Mixen
3
  • Voeg de knoflook, de rode peper, de extra vierge olijfolie, 2/3 van de peterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan een hoge kom. Mix glad met een staafmixer.
  • Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn.
Serveren
4
  • Meng het aglio e olio-mengsel door de pasta en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg wat kookvocht toe indien de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de pecorino, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.