Je maakt een variatie op de klassieke vis à la meunière – op de wijze van de molenaarsvrouw. Je bakt de vis in bloem en geeft deze een frisse toets van citroen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅔ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Pangasiusfilet
(Bevat Vis)
½ el
Bloem
½ el
Olijfolie
125 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Zwarte peper
Bereid de bouillon. Halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in partjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de wortel, ui en knoflook toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verdeel 1/2 el bloem per persoon over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper. Haal de vis door de bloem en tik de overige bloem eraf. Bewaar de vis apart tot gebruik.
Haal de sauteerpan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer het geheel glad met een staafmixer. Voeg per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en houd afgedekt warm op laag vuur.
Verhit 1/2 el boter per persoon in de pan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken.
Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de vis op de spinazie en knijp er 1 citroenpartje per persoon over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige citroenpartjes.