Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

Heekfilet in knoflookboter met zongedroogde tomaten

met spinazie-pastinaakpuree en gekaramelliseerde ui

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2884 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels19.6 g
Eiwitten32.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water aan de kook met de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje in een pot met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Spinazie bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 9 - 12 minuten. Schep regelmatig om.
  • Blus af met de balsamicoazijn en voeg dan de honing toe. Meng goed en zet het vuur uit.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan.
  • Laat slinken. Haal uit de pan en houd apart.
Vis bakken
3
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en draai dan om.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een klein klontje boter en een scheutje melk tot een puree. Roer de spinazie en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree op borden. Verdeel de gekaramelliseerde ui en de vis in knoflookboter erover.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.