De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
40 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
20 gram
Geroosterde-paprikasaus
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1.5 stuk(s)
Tomaat
¾ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Sambal
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng voldoende water aan de kook in een waterkoker voor de bulgur. Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Meng per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de geroosterde-paprikasaus in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de tomaat toe aan de saladekom en meng goed.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op laag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg vervolgens het water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met deksel en zorg dat de bulgur goed onder water staat. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paprika 7 - 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paprika toe aan de saladekom en meng goed.
Meng de sambal en honing in een kleine kom. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in dezelfde pan 1/4 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verdeel vlak voor het omdraaien de sambal-honingsaus over de vis, draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Meng de labne met de overige geroosterde-paprikasaus, peper en zout. Meng de bulgur in de saladekom met de salsa. Verdeel de bulgur over de borden en leg hierop de vis. Garneer de vis met labne-paprikasaus en serveer de overige saus ernaast.