Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes

Heekfilet met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei en gebakken ui

Wist je dat de onderkant van prei het lekkerste smaakt? Haal het kontje eraf en snijd de rest in ringen. Haal de buitenste bladeren en het bovenste stukje eraf. Dit is namelijk een stuk taaier en bevat niet veel smaak.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Prei

25 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

30 ml

Water

¼ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2463 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten58.6 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels14.5 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de gewone en zoete aardappelen en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Weeg de aardappelen af. Was de wortel, gewone en zoete aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen en de ui in halve ringen.

Stoven
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de prei 2 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet het vuur middellaag en stoof de prei, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de wortel, gewone en zoete aardappelen in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes samen met de ui in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei, de mosterd en de helft van de spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en leg de vis erop. Garneer met de overige ui en spekreepjes.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.