Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse krulpeterselie
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Heekfilet in cornflakes
20 gram
Ravigotesaus
naar smaak
Peper en zout
1
[Plantaardige] melk
1 tl
Mosterd
1.5 el
[Plantaardige] boter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei 6 – 8 minuten afgedekt verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.
Verhit ondertussen in een koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten aan elke zijde, of tot de heekfilet krokant is.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer met de ravigotesaus.