Gekruide scholfilet met boontjes, aardappelen en ravigottesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide scholfilet met boontjes, aardappelen en ravigottesaus

Gekruide scholfilet met boontjes, aardappelen en ravigottesaus

Avec des pommes de terre et une sauce ravigote

Dit kleurrijke gerecht is perfect voor een doordeweekse dag - gezond en snel klaar. Door paprikapoeder krijgt het gerecht meer pit en een mooie kleur. Samen met de klassieke boontjes en gekookte aardappelen is het een lekkere combinatie.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300

Vastkokende aardappelen

200

Sperziebonen

1

Scholfilet

(Bevat Vis)

1

Paprikapoeder

40

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3280 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd door de helft. Snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Aardappelen koken
2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de aardappelen met de helft van de roomboter, roer door en breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen koken
3

Schenk ondertussen een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken. Giet af en meng de sperziebonen met ½ el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Vis kruiden
4

Dep ondertussen de scholfilet droog en bestrooi met 1 tl paprikapoeder per persoon.

Vis bakken
5

Verhit de rest van de roomboter in een koekenpan en bak de scholfilet 2 - 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en sperziebonen over de borden en serveer met de scholfilet en ravigottesaus.