Door de bospeen in de oven te bereiden, krijgt deze een zachte, zoete smaak. De scholfilet serveer je met een saus van bieslook en yoghurt. De saus roer je na het bakken van de vis door het bakvet waardoor hij lekker smeuïg en extra smaakvol wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Wortel
250 gram
Vastkokende aardappelen
5 spriet(en)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Scholfilet
(Bevat Vis)
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens door de helft (zie tip). Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in lange smalle parten.
Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip ondertussen de bieslook klein. Maak in een kleine kom een saus van de yoghurt, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Dep, als de oventijd bijna om is, de scholfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de scholfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur (zie tip). Haal de vis uit de pan en roer de bieslooksaus door het bakvet van de vis.
Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, serveer met de scholfilet en garneer met de bieslooksaus.