Zalm en dille vormen een klassieke combinatie en dat is niet voor niets, want ze smaken heerlijk samen! In dit recept voeg je de frisse dille toe aan een mayonaise, die je dit keer van ons krijgt, maar je kunt het ook heel makkelijk een keer zelf maken. Je hebt maar drie basisingrediënten nodig: eieren, olie en iets zuurs, zoals citroensap of azijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Drieling aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Courgette
3 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 gram
Zalmfilet met huid
(Bevat Vis)
1.5 el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 – 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.
Meng de aardappelen in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 – 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.