In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¾ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Zeekraal
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat Vis)
1 el
[Plantaardige] boter
2.5 el
Olijfolie
45 ml
Water
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie Tip). Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 - 12 minuten zacht.
Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.
Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat sudderen tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.
Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere pan en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en bak nog 1 - 2 minuten al roerend.
Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de vis op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.