Schelvisfilet met noedels en zoete mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met noedels en zoete mangochutney

Schelvisfilet met noedels en zoete mangochutney

Avec de la sauce soja pour une touche orientale

In dit gerecht wordt de vis gecombineerd met een zoete, lichtpittige mangochutney. De sojasaus versterkt deze smaak en zorgt ook een beetje voor dat oosterse tintje. De peen geeft een lichte bite. Dit gerecht heb je zo op tafel en is makkelijk te bereiden.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Vis
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Snijbonen

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2406 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers29.7 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Groenten bakken
2

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de peen in dunne halve plakken. Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, peen en snijbonen 7 - 9 minuten met 1 el water per persoon op middelhoog vuur. Voeg eventueel extra water toe om de peen zachter te krijgen.

Noedels koken
3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een koekenpan op middelaag vuur en bak de schelvisfilet ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, de sojasaus en de helft van de mangochutney toe aan de groente en breng op smaak met peper en zout (zie tip!).

Serveren
6

Verdeel de noedels met groente over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de overige mangochutney.