Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Labels:
Familie
Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

65 gram

Champignons

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water

275 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4779 kJ
Energie (kcal)1142 kcal
Vetten65.8 g
waarvan verzadigd28.8 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels16.8 g
Eiwitten55.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Serveerschaal
Rasp
Kleine kom

Instructies

Risotto maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op laag vuur en bak de risottorijst, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.

Vlees bakken
2

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Wikkel ondertussen het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 - 4 minuten rondom bruin. Bewaar de pan met bakvet voor de champignonsaus. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak 6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat rusten tot gebruik.

Saus maken
3

Snijd de champignons in schijfjes. Verhit de pan met het bakvet van de varkenshaas op middelmatig vuur en bak de champignons 6 - 8 minuten. Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en bak nog 2 minuten. Voeg de culinaire room toe, verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten reduceren.

Groenten bakken
4

Verhit de overige boter in een sauteerpan op middelmatig vuur en fruit de overige knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de spitskool, broccoli en de aangegeven hoeveelheid water toe en bak 8 - 10 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg, wanneer de risotto klaar is, de helft van de pecorino toe aan de pan en roer goed door. Snijd de little gem in de lengte in partjes, verwijder de harde kern en leg in een serveerschaal. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met extra vierge olijfolie naar smaak. Garneer de little gem met de basilicumcrèmedressing en het amandelschaafsel.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas met ontbijtspek in sneetjes en serveer met de champignonroomsaus. Serveer de risotto in een schaal en strooi de overige pecorino erover. Serveer met de gebakken spitskool, de broccoli en de littlegemsalade.