Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
⅓ stuk(s)
Appel
50 gram
Franse roombrie
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische zure room
20 gram
Rucola en veldsla
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, of tot de appel bruin en zacht is.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Snijd de brie in dunne plakken.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de brieplakken erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan naar smaak met een beetje honing.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, rucola en veldsla door de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.