Flammkuchen met brie en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met komkommersalade

Vive la France! Dat brie een Franse kaas is, is geen geheim. Maar wist je dat flammkuchen ook uit de Duits-Franse grensstreek Elzas komt?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

⅓ stuk(s)

Appel

50 gram

Franse roombrie

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

25 gram

Biologische zure room

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2631 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers15 g
Vezels5 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

Ui en appel bakken
2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, of tot de appel bruin en zacht is.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Brie snijden
3

Snijd de brie in dunne plakken. 

Flammkuchen beleggen
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de brieplakken erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan naar smaak met een beetje honing.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de komkommer, rucola en veldsla door de dressing.

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.