Flammkuchen met Noordzeegarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met Noordzeegarnalen

Flammkuchen met Noordzeegarnalen

met spek, crème fraîche en een frisse salade

USPs: in de gerecht combineren we de smaken van land (de spekjes) en de zee (de Noordzeegarnalen). Het deeg is kant-en-klaar: makkelijk! Bij dit supermakkelijke, snelle Premium-gerecht eet je een frisse salade. Graag ook iets te vertellen over de oorsprong van Flammkuchen, een gerecht dat in Duitsland en Frankrijk wordt gegeten (de Franse naam is tarte flambee)

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bieslook

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

40 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

50 gram

Noordzeegarnalen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2522 kJ
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten49.5 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels2.8 g
Eiwitten15 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Dunschiller
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de flammkuchen over een bakplaat met bakpapier.

Flammkuchen beleggen
2

Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en bestrooi met flink wat zwarte peper en de geraspte belegen kaas. Verdeel de spekblokjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in 14 - 18 minuten bruin in de oven.

Roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten snijden
4

Snijd de bieslook fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Schaaf de komkommer met een dunschiller in dunne linten. 

Vinaigrette mengen
5

Klop in saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing, de mosterd en peper en zout tot een vinaigrette. Voeg de slamix, de paprika en de komkommerlinten toe en meng goed.

Serveren
6

 Bestrooi de flammkuchen met de Noordzeegarnalen, de walnootstukjes en de bieslook. Verdeel de flammkuchen over de borden en serveer met de salade.