Flammkuchen met zuurkool en spek
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Flammkuchen met zuurkool en spek

Flammkuchen met zuurkool en spek

met salade van rucola, appel en walnoot

Foodtrend: Fermenteren. Zuurkool of choucroute is gefermenteerde kool. Wist je dat yoghurt, kaas en bier ook het gevolg van fermentatie zijn?

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Zuurkool

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

30 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Walnoten

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Witte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2770 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.2 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Égouttez bien la choucroute dans la passoire. Coupez l'oignon en demi-rondelles et la pomme en dés. Faites cuire les lardons 2 minutes à feu moyen-vif dans la poêle, sans huile. Ils n'ont pas encore besoin d'être croquants. Ajoutez l'oignon et la pomme à la poêle et poursuivez la cuisson 2 minutes.

Préparer la flammekueche
2

Dans le bol, mélangez la crème aigre au fromage râpé et à la choucroute. Salez et poivrez. Disposez la flammekueche sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé.Garnissez-la du mélange à base de choucroute, de la pomme cuite, des lardons et de l'oignon rouge. Salez et poivrez. Enfournez la flammekueche 8 à 10 minutes.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, mélangez, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc et 1 cc de miel. Salez et poivrez. Mélangez la roquette et la mâche à la vinaigrette. Concassez grossièrement les noix et ajoutez-les à la salade. Ciselez finement le persil plat.

Servir
4

Garnissez la flammekueche de persil et coupez-la en parts. Servez avec la salade.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.