Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus

Pita's met falafel en frisse yoghurtsaus

met aubergine, verse kruiden en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Haver, Mosterd, Soja, Tarwe, Gerst, Gluten)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Radicchio en romaine

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3462 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten42.5 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels13 g
Eiwitten18.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Tip: In deze stap verwarm je de oven om later de pita in te verwarmen. Je kunt ook een broodrooster gebruiken.

Groenten bakken
2
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker en de helft van de ui (zie Tip). 
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten.
  • Voeg de overige ui toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg de honing toe en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de aubergine.

Falafel bakken
3
  • Meng de za'atar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm. 
  • Verdeel de pitabroodjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de falafel in 2 - 4 minuten rondom goudbruin.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1/2 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Vul de pitabroodjes met sla, komkommer, gebakken groenten en falafel.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing.