Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met ei, rode biet, appel en verse kruiden

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode biet

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Appel

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2817 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten52.8 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels14 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Bietjes koken
1
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Kook de rode biet in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pot, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook.
  • Kook de krieltjes in 16 - 18 minuten gaar. Kook de laatste 6 - 10 minuten 1 ei per persoon mee in de pot met krieltjes. Giet daarna af. Spoel de krieltjes en het ei met koud water zodat ze afkoelen.
Snijden
2
  • Snijd de appel in blokjes van 2 cm.
  • Was de botersla en snijd in repen.
  • Laat de tonijn uitlekken en breng op smaak met peper en zout. 
  • Hak de verse kruiden fijn.
Salade maken
3
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, honing-mosterddressing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rode biet, appel, botersla, krieltjes en tonijn toe aan een saladekom.
  • Meng met het grootste deel van de dressing en bewaar het overige deel voor de garnering.
Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Verdeel de salade over de borden en leg het gekookte ei erbovenop. 
  • Garneer met de overige dressing en de overige verse kruiden.