Frisse stoemp met biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse stoemp met biefstuk

Frisse stoemp met biefstuk

met rucola, paprika en saus van ui

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Biefstuk

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

200 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten19.7 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten56.2 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13.7 g
Eiwitten31.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast. Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Zorg dat de aardappelen en wortel net onder water staan in een grote pot met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe.
  • Giet af en houd warm met het deksel.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de saus 3 - 5 minuten, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de boter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie.
Servir
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stoemp. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1 tl vadouvan, 1/4 el boter en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip).
  • Breng de rucola eventueel op smaak met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de stoemp over de borden en verdeel de rucola erop.
  • Leg de biefstuk ernaast en verdeel de saus eroverheen.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.